blog

Følelsesmæssig intelligens

Følelsesmæssig intelligens

af | jul 1, 2022 | Videoer

Udvikle færdigheder til at håndtere dine følelser

Følelsesmæssig intelligens er et begreb, der ofte bliver brugt i disse dage. Men hvad er følelsesmæssig intelligens? Det er din evne til at styre dine følelser for at opnå succes. Følelsesmæssig intelligens handler om at være i harmoni med dine følelser og være i stand til at håndtere dem, når det er nødvendigt.

Følelsesmæssig intelligens er en rigtig ting. Det er ikke bare et buzzword. Følelsesmæssig intelligens er evnen til at forstå, genkende og læse andres følelser. Det involverer også evnen til at regulere egne følelser og styre relationer til andre.

Lær at bruge følelsesmæssig intelligens

Der er tre faser af følelsesmæssig intelligens:

1) Emotional Awareness: Denne fase fokuserer på at forstå ens egne følelser og genkende dem i andre. Det omfatter også at kunne identificere, hvad der udløser bestemte følelser, hvad der hjælper med at slippe af med dem, og hvordan de påvirker dine tanker, adfærd og forhold til andre.

2) Emotional Thinking: I denne fase kan du tænke over dine følelser på en rationel måde uden at ubehag over det. Du kan bruge denne fase til at bearbejde dine tanker og forstå, hvorfor du føler som du gør.

3) Emotional Management: I denne fase, sammensmelter man Emotional Awareness og Emotional Thinking således at evnen til at regulere og håndtere følelserne konstruktivt i den ønskede retning opstår. Du forstår hvilke følelser der er på spil, hvorfor de er opstået, og har indsigt i hvad de betyder for dig og herfra kan regulere dem hvis det er nødvendigt og i øvrigt handle ud fra dem.

Hør Nichlas Farup kort fortælle om begrebet følelsesmæssig intelligens og hvorfor det er så vigtigt.

0 kommentarer

Logikken i følelser

Logikken i følelser

https://youtu.be/LXrx9kK7SRk Der er logik i dine følelser! Dine følelser er hverken ulogiske eller irrationelle - de følger et system. Vores følelser og emotioner er meget intelligente. De er vores feedback system, der hele tiden fortæller os, som det vi gør er godt...

Jeg er IKKE sur!

Jeg er IKKE sur!

En stor del af følelsesmæssig intelligens handler om at kende forskel på følelser og deres nuancer. For mange mennesker er oplevelsen af at være vred, sur eller irriteret den samme. De ser og mærker det på andre og i sig selv. De ser en farve i stedet for nuancer, og...

Translate »